Word ambassadeur

Vind jij ook dat elk kind recht heeft op een rookvrije start? Wil je collega's stimuleren om zich ook in te zetten voor dit onderwerp? Word dan ook ambassadeur, en help samen met jouw collega’s mee aan een rookvrije start!

Wat doet een ambassadeur?

  • Je zet je binnen de eigen organisatie en de aanwezige samenwerkingsverbanden in voor een rookvrije start.
  • Je stimuleert en motiveert je collega’s (bijvoorbeeld door scholing en materialen te regelen voor collega's).
  • Je stimuleert (keten)samenwerking op dit onderwerp.
  • Je informeert collega’s over nieuwe ontwikkelingen. 
  • Je bent aanspreekpunt op dit onderwerp. Je naam en beroepsgroep worden op de landkaart op deze website vermeld.
  • Je hebt toegang tot landelijke congressen en scholingen voor ambassadeurs.

Er zijn geen verplichte activiteiten of werkzaamheden. Je geeft zelf invulling aan je rol als ambassadeur. Wil je weten hoe andere ambassadeurs te werk gaan? Lees hier de interviews met kinderarts Carole Lasham en klinisch verloskundige Irene Zuijdgeest.

Wat krijg je als ambassadeur?

De Taskforce ondersteunt ambassadeurs met:

Schrijf je hier in als ambassadeur!

Mijn gegevens

indien van toepassing

Adres

Als ambassadeur krijg je informatie en (gratis) materialen toegestuurd. Hiervoor hebben we je (adres)gegevens nodig. Inschrijven betekent tevens dat je toestemming verleent voor het vermelden van je naam en functie op de landkaart en om benaderd te worden door de Taskforce Rookvrije Start, uitsluitend met het doel om je werkzaamheden als ambassadeur goed te kunnen verrichten. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld, niet gedeeld met derden en uitsluitend gebruikt in relatie tot de Taskforce Rookvrije Start.

Ben je werkzaam binnen een VSV?

Je kunt een team samenstellen uit de verschillende geledingen binnen jouw VSV. Met dit team werk je het zorgpad roken in de zwangerschap voor je VSV verder uit. Ook zorg je er met dit team voor dat je VSV geïnformeerd blijft over eigen en landelijke ontwikkelingen.